Registratiemethode


Klanten en prospecten kunnen zichzelf registreren ( internet, guestlists, ter plaatse, etc. ) of –meestal- geregistreerd worden tijdens hun bezoek.
Door het inlezen van een identiteitskaart met chip of door een scan van een rijbewijs of van een buitenlandse paspoort wordt uw klant geregistreerd en worden alle gegevens in minder dan 1 seconde in uw database geimporteerd. Het koppelen aan uw huidige klantengegevens is natuurlijk ook mogelijk.
Samen met de registratie van de persoonsgegevens kan er zelfs bij elk! bezoek automatisch een digitale foto genomen (in 0.3 seconden) om de identificatie blijvend te vervolledigen.

Lidkaarten
Alle vormen van drager zijn mogelijk:

Magneetkaart
De klassieke lidkaart met magneetstrip op de achterzijde. De kaart wordt voor registratie door een lezergleuf getrokken.

RFID - kaart (Radio Frequency Identification)
Elke kaart bevat een ingebouwde koperen spoel. Zo kan het op een afstand van 5 tot 90cm automatisch uitgelezen worden. Alle in-out’s kunnen automatisch bijgehouden (met tijdstip). Zo zijn bezoekerslijsten en –aantallen altijd up to date voor controles van politie of brandveiligheid.

Vingerafdruk
Toegangscontrole via vingeridentificatie van de klanten is niet langer de toekomst. Via een korte aanraking van het bord worden alle klantengegevens opgezocht. De klant kan zijn “lidkaart” nooit verliezen, vergeten of gestolen zijn. Dus misbruik wordt volledig uitgesloten.

Andere mogelijkheden
Gezien wij alle technologische innovaties op de voet volgen, kan Generate-ID u ook andere technieken aanbieden zoals :
- Herkenning GSM-nummer via SMS-guestlist (voor gebruik in verdere SMS-communicatie)
- E-mail login / zelf printbare barcode (inschrijving vooraf met controlemail)

Andere toepassing nodig? Vraag het ons.